woensdag 25 maart 2020

Kolonel Jerry Slijngard van NCCR geeft nu leiding aan Covid-19 team

Directrice Nationale Veiligheid Veira in thuis-quarantaine na contact met Franse ambassadeur Joly

Joly is de achtste persoon die in Suriname positief is getest....


Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Rampenbeheersing (NCCR), is vanaf vandaag, woensdag 25 maart 2020, belast met de leiding van het Covid-19 team. 

De directrice Nationale Veiligheid, Danielle Veira, is in thuis-quarantaine. Het deel van het team dat in contact was met de Franse ambassadeur Antoine Joly is in quarantaine. Joly is gisteren als achtste persoon in Suriname positief getest.

Starnieuws bericht, dat meteen nadat de diplomaat positief getest is, nagegaan is wie allemaal contact met hem heeft gehad. De Franse ambassade is sinds vanmorgen gesloten. Het personeel moet thuisblijven. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken had contact met de ambassadeur. Daar is het gebouw intussen ook ontsmet. Of er ook mensen van Buitenlandse Zaken in quarantaine zijn, is nog niet bekend.

Gisteren waren journalisten op de persconferentie ook in contact met een groot deel van het managementteam. Wat dit betekent voor de mensen die de persconferenties bijwonen, moet nog blijken.

Starnieuws zal vanmiddag de persconferentie via de televisie volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten