woensdag 25 maart 2020

Toezicht op naleving noodverordening op Bonaire

 Aandachts- punt blijft sociale onthouding (social distance) van 1.5 meter


Gezaghebber Edison Rijna heeft op 19 maart een noodverordening afgekondigd. Deze geld tot 7 april 2020. De Directie Toezicht en Handhaving, Korps Politie Caribisch Nederland en de Koninklijke Marechaussee houden sinds 20 maart toezicht op de naleving van deze noodverordening. De toezicht richt zich op burgers en bedrijven, zo bericht het Openbaar Lichaam Bonaire dinsdag 24 maart 2020. 

De inspecteurs van Directie Toezicht en Handhaving houden vooral toezicht op bedrijven. Afgelopen weekend hebben zij al 25 horecabedrijven bezocht. Deze bedrijven zijn geïnformeerd over de inhoud van de noodverordening. De inspecteurs hebben gemerkt dat veel van deze bedrijven zich aan de afgekondigde regels houden.

Een aandachtspunt blijft de sociale onthouding (social distance) van 1.5 meter die mensen moeten aanhouden.

In sommige gevallen zijn bedrijven aangesproken op het nog niet of onvoldoende naleven van de regels. Dit heeft geleid tot het naleven van de regels. De belangrijkste regels van de noodverordening zijn samengevat in een handige flyer die in vier talen op onze Facebookpagina’s openbaar lichaam Bonaire, Gobièrnudi Boneiru en op de centrale website rondom het coronavirus terug te vinden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten