woensdag 25 maart 2020

Infectioloog Vreden: 'Cubaans medicijn Interferon deugt niet'

'Interferon, the verdict is in, it's not good'


Infectioloog Stephen Vreden zei gisteren tijdens de dagelijkse persconferentie van het Covid-19 Managementteam, dat Interferon, het medicijn dat de overheid uit Cuba haalt om het Coronavirus te behandelen, niet deugt. 

'Interferon, the verdict is in; its not good', benadrukte Vreden. 'Dat geldt voor nog een aantal middelen. Dat zullen wij niet echt kunnen toepassen in Suriname.'

Wat er met de bestelling uit Cuba zal gebeuren, zal pas vandaag, woensdag 25 maart 2020, worden meegedeeld. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid was compleet verrast met de mededeling van de specialist, aldus Starnieuws.

Minister Elias en SZF-directeur Rick Kromodihardjo hadden maandag aangekondigd, dat er een lading Interferon-Alfa 2b is besteld in Cuba. De eerste 2100 capsules zouden op 5 april binnen moeten zijn.


Elias heeft benadrukt, dat het om een ‘proef’ zending gaat. Alleen als de Surinaamse patiënten er goed op zouden reageren, zou de volgende lading binnen gehaald worden.

Vreden zei, dat sinds de uitbraak van Covid-19 in China verschillende middelen zijn geprobeerd. Een aantal, waaronder Interferon, heeft 'geen additioneel voordeel bij deze ziekte', legde de infectioloog uit. 'Met andere woorden, je kunt ze net zo goed niet geven.' Er zijn andere opties die nu onderzocht worden, voegt Vreden er aan toe.

Het antwoord op wat er met de bestelling uit Cuba zal gebeuren, wordt gegeven op de update  persconferentie vanmiddag. Vreden gaf aan, dat het ministerie al is geadviseerd over Interferon. De minister heeft vijf gratis ampullen uit Cuba meegenomen.

Andere specialisten zouden volgens Starnieuws wel met het medicijn uit Cuba willen werken. Sommige bronnen melden, dat Inteferon Alfa-b2 in combinatie met andere medicijnen effectief is. Het is geen vaccin. Er wordt ook gemeld dat behandelingen met dit medicament in China succesvol zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten