woensdag 25 maart 2020

De laatste vlucht van TUI fly bijna leeg vertrokken vanaf luchthaven Hato, Curaçao

De Vries, hoofd van TUI Dutch Caribbean: 'Dit is bijzonder pijnlijk'

'Gezien het aantal bevestigingen, had de vlucht vol moeten zijn'


Het toestel had vol moeten zitten, maar de laatste vlucht van TUI fly is gisterochtend bijna leeg vertrokken vanaf luchthaven Hato. Met deze extra ‘rescue flight’ (OR 8366) kregen TUI-reizigers een laatste kans om via Bonaire terug te vliegen naar Nederland, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 25 maart 2020.

In een persbericht van TUI Nederland zegt Sebastiaan de Vries, hoofd van TUI Dutch Caribbean, dat hij met een gevoel van verbazing en vooral teleurstelling de deuren van het toestel zag sluiten. 'Gezien het aantal bevestigingen, had de vlucht vol moeten zijn. Dit is bijzonder pijnlijk', zegt De Vries.

De reisorganisatie heeft alle vluchten van en naar Nederland geannuleerd tot en met 30 april. Dat voor Curaçao een uitzondering werd gemaakt met een extra vlucht heeft te maken met het grote aantal ticket-only-passagiers.

De organisatie heeft de afgelopen dagen contact gezocht met alle passagiers die in het bezit zijn van een TUI-ticket naar Amsterdam en op korte termijn zouden moeten vertrekken. Wie van deze laatste kans gebruik wilde maken, kon zich laten registreren en heeft dat ook telefonisch herbevestigd. Toen bleek dat er nog plaatsen over waren op de extra rescue flight is maandag nog eens een oproep gedaan via de media aan iedereen met een geldig TUI-ticket naar Hato te komen om op de stand-bylijst te worden opgenomen.

De Vries zei maandag nog, dat met de extra vlucht ‘in principe alle passagiers op Curaçao zouden zijn opgehaald’.

De vlucht van gisteren is voorlopig de laatste. Het besluit om alle vluchten van en naar Nederland tot en met 30 april te annuleren werd genomen nadat de Nederlandse regering Nederlanders heeft afgeraden naar het buitenland te reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten