vrijdag 20 maart 2020

Staf Collectief MinOWC breekt per direct met minister Ferrier

Ferrier heeft tot nader order bespreking met bond verschoven

- 'Ferrier probeert zich te verschuilen achter de nationale bezorgdheid rond Covid-19'
- 'De minister blijkt te volharden in rancuneuze besluiten'


De bespreking van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) met het Staf Collectief MinOWC, die woensdag zou worden gehouden, is door Ferrier tot nader order verschoven. Volgens het collectief probeert Ferrier zich te verschuilen achter de nationale bezorgdheid rond Covid-19. De bond heeft op grond hiervan per direct met de minister gebroken en houdt vandaag, vrijdag 20 maart 2020, een persconferentie in het ABO-gebouw aan de Kernkampweg, zo bericht Starnieuws. 

De persdienst van de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) schrijft in een persbericht, dat Ferrier verslag zou doen over het besluit aangaande de ontheffing van de onder-directeur Onderwijs. Deze afspraak was gemaakt op vrijdag 13 maart. Het Stafcollectief zou bijgestaan worden door de personeelsbond (BPMO) en de COL.

De bonden hadden een volmondige bekentenis afgedwongen van de minister die er op neerkomt, dat zij schromelijk verzuimd had de betrokkene te verwittigen van de redenen tot ontheffing. Als gevolg hiervan heeft betrokkene zich ook niet kunnen verweren. Ook zijn er andere punten waarover er verder gesproken moet worden, staat in het persbericht.

De werknemersorganisaties zeggen te constateren, dat de minister blijkt te volharden in rancuneuze besluiten. Zij hebben daarom met onmiddellijke ingang met de minister gebroken, schrijft de COL-persdienst.

De bonden hebben gisteemorgen een strategie bepaald om middels fysieke strijd de gewraakte ontheffing in te doen trekken. De bonden hebben in een ander schrijven de president gevraagd om te interveniëren, zodat verdere escalatie wordt voorkomen. De mogelijkheid bestaat dat de acties ingaande maandag in aangepaste vorm worden hervat, zegt de COL.

De brieven van het Stafcollectief MinOWC aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en van de COL aan de president:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten