vrijdag 20 maart 2020

Ministerie van Sport- en Jeugdzaken staakt alle projecten ten behoeve van sport- en jeugdontwikkeling vanwege Covid-19

Ministerie doet beroep op sport- en beweeg- faciliteiten om tijdelijk te sluiten


Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft alle projecten ten behoeve van sport- en  jeugdontwikkeling, zoals het Symposium Jeugdgemeenschapsontwikkeling 2020, het Solar Lamps Project, de oplevering van de speeltuin in het Willebrod Axwijk Sportcentrum en van een tweetal multi purpose kunstgrasvelden in Paramaribo, gestaakt vanwege de aanwezigheid van het Covid-19 virus in het land. Dit meldt het ministerie donderdag 19 maart 2020 via het Nationaal Informatie Instituut.

Het ministerie doet een beroep op sport- en beweegfaciliteiten, welke zowel onder haar beheer vallen als onder particulier beheer, om tijdelijk te sluiten.

Binnen de eigen organisatie treft zij ook door de regering uitgevaardigde preventieve maatregelen gedurende de periode 16 maart tot en met 17 april 2020, ter bescherming van het personeel. Het werkschema wordt aangepast om zo het contact tussen de werknemers tot een minimum te beperken alsmede het blijven garanderen van de nodige dienstverlening aan de gemeenschap.

Het ministerie is drukdoende bezig met andere autoriteiten om gestrande sporters, die in voorbereiding op deelname aan de Olympische Spelen in het buitenland vertoeven, zo snel mogelijk naar Suriname te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten