vrijdag 20 maart 2020

'Er komt geen avondklok, het is niet waar'

'Op geen enkele manier is er besluitvorming over een avondklok'


'Er komt geen avondklok! Het is niet waar', zei luitenant-kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing), tijdens de dagelijkse persconferentie rond de uitbraak van het coronavirus. Al de hele dag circuleert er een spraakbericht op social media over een avondklok die mogelijk vanaf dit weekend zou gelden. 

De persoon die te horen is, zegt van zijn directeur, die lid is van het Covid-19-managementteam, te hebben begrepen dat er een totale lock down komt. 'Doe alles wat je kan doen, want den man no hori rekening nanga no wan sma', wordt beweerd.


Op dezelfde dag volgde een plaatje waarin staat, dat er vanaf zaterdag 21 maart 2020 een nachtklok zal ingaan. Beide zaken werden vrijdag 20 maart 2020 door Slijngard ontzenuwd.

'Op geen enkele manier is er besluitvorming over een avondklok.' De overste waarschuwde de samenleving niet 'ongehoorzaam' te zijn. 'Want anders gaan we andere, stringentere maatregelen treffen en die gaan niet prettig zijn.'

Maar, als het gaat om volks- en 's landsbelang zal er volgens hem niet voor worden geschroomd die maatregelen eventueel in te voeren.

'Avondklok?' werd door luitenant-kolonel Danielle Veira, directrice van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), betiteld als 'ernstig fake nieuws'. Volgens haar wordt de energie om de nepberichten te verspreiden liever ingezet om de samenleving op te roepen thuis te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten