vrijdag 20 maart 2020

Minister Moestadja: 'Werkgever mag werknemer niet verplichten verlof op te nemen'

'Ministerie van Arbeid zal optreden tegen werkgevers die misbruik maken van situatie'


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid betreurt het, dat er werkgevers zijn die werknemers verplichten om verlof op te nemen gedurende de periode dat het bedrijf is gesloten vanwege de Covid-19 situatie. 

'Het ministerie van Arbeid zal optreden tegen werkgevers die misbruik wensen te maken van de ontstane situatie', zegt de bewindsman, aldus donderdag 20 maart 2020 het Nationaal Informatie Instituut.

Hij legt verder uit, dat verlof alleen in overleg kan worden genomen tussen de werkgever en de werknemer. De werkgever mag de werknemer niet verplichten verlof op te nemen. Als de werknemer bereid is zijn of haar arbeid te verrichten, en de werkgever maakt geen gebruik daarvan, blijft het recht op loon voortbestaan.

Werknemers die klachten hebben of ontslag is aangezegd om welke reden dan ook, mogen hun klacht kenbaar maken via het emailadres covid.arbeid@gov.sr. Voor meer contactinformatie van de Arbeidsinspectie worden burgers verwezen naar de website van het ministerie van Arbeid www.atm.gov.sr.

Er is een speciaal intakeformulier ontwikkeld op de website.

Minister Moestadja doet een beroep op werkgevers en –nemers om in alle redelijkheid met elkaar te communiceren en gezamenlijk oplossingen voor issues, die in deze lock down periode vanwege Covid-19 is ontstaan, te zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten