dinsdag 4 februari 2020

President Bolsonaro benoemt evangelische missionaris als nieuw hoofd FUNAI

'Een evangelische missionaris is als een vos de leiding geven over kippenhok'


De regering van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft een evangelische missionaris, Ricardo Lopes Dias, voorgesteld als hoofd van de afdeling Ongecontacteerde Indianen van het Agentschap voor Inheemse Zaken. FUNAI (Fundação Nacional do Índio).

Dias werkt al vele jaren samen met de Missão Novas Tribos do Brasil (MNTB), nu bekend als Ethnos360.



Sarah Shenker van Survival International zei :

'Een evangelische missionaris belast met de afdeling ongecontacteerde Indianen van FUNAI is als een vos de leiding geven over het kippenhok. Het is een openlijke daad van agressie, een verklaring dat ze met geweld contact willen opnemen met deze stammen, wat hen zal vernietigen. Samen met het recente plan van president Bolsonaro om inheemse reservaten open te stellen voor mijnbouw en uitbuiting, is dit een genocidaal plan voor de totale vernietiging van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen op aarde waarvan het voortbestaan nu op het spel staat. We zullen ons er uit alle macht tegen verzetten, samen met onze inheemse vrienden in Brazilië.'



De MNTB is berucht over de hele wereld voor zijn inspanningen om contact te leggen met ongecontacteerde stammen en deze te evangeliseren.

Het is een van de meest fundamentalistische zendingsorganisaties, waarvan de achtervolgingen in Paraguay in de jaren zeventig en tachtig tot verschillende doden hebben geleid.

(Suriname Mirror/El Pais/La Chispa/Survival International/Folha do Sao Paulo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten