dinsdag 4 februari 2020

OM Suriname: 'Uitlevering Raj Oedit door Nederland ook in hoger beroep toelaatbaar geacht'

Uit documenten Nederlandse arts blijkt niet dat Oedit niet mag afreizen

Rechter geeft advocaat Kanhai meer tijd om een andere medische verklaring te overleggen


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op een rechtszitting gisteren  gezegd, dat de uitlevering van rijstondernemer Raj Oedit door Nederland ook in hoger beroep toelaatbaar is verklaard. 

Uit medische documenten die advocaat Irvin Kanhai heeft overgelegd, is niet gebleken dat de verdachte niet mag afreizen naar Suriname. In de documenten die de Nederlandse arts heeft overgelegd, blijkt volgens de aanklager niet dat de verdachte niet mag afreizen. Dit bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 4 februari 2020.

In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een Cessna-vliegtuigje. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca.

In deze strafzaak staat Oedit samen met D.M. en H.L. terecht.

Afgelopen week heeft Kanhai een document afkomstig van een Surinaamse arts overgelegd waaruit blijkt, dat Oedit niet mag afreizen. Volgens de Officier van Justitie heeft de Surinaamse arts Oedit niet eens gezien en ze snapt niet hoe de arts tot zo'n conclusie is gekomen. Volgens Kanhai heeft de Surinaamse arts het medisch rapport dat afkomstig was van de Nederlandse arts doorgenomen.

Kanhai vroeg aan de Officier van Justitie of er belang is bij het continueren van de vrijheidsbeneming van Oedit. Volgens de advocaat heeft het OM zich niet uitgelaten hierover.

De rechter kon geen beslissing nemen en heeft Kanhai meer ruimte geboden om een andere medische verklaring te overleggen. Op 16 maart zal deze zaak verder behandeld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten