dinsdag 4 februari 2020

NPS is klaar voor presidentschap, ministerspost Financiën en post van governor CBvS

'De partij heeft alle deskundigheid in huis om deze functies te bekleden'


De NPS heeft al deskundige kandidaten gereed om bij eventueel regeermandaat strategische functies te bekleden. Dat zei NPS-voorzitter Gregory Rusland zaterdag bij de Opo Yari-bijeenkomst van de partij in haar partijcentrum Grun Dyari in Paramaribo, aldus de Ware Tijd dinsdag 6 februari 2020. 

Hij noemde onder meer de ministerspost bij Financiën, de governorpost bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en het ambt van president van de republiek Suriname. Volgens Rusland heeft de partij alle deskundigheid in huis om deze functies te bekleden. Hij stelde dat de huidige regering de afgelopen jaren heeft getoond het 'absoluut' niet te kunnen.

Erevoorzitter Ronald Venetiaan zei enkele weken geleden, dat de VHP wat hem betreft de leidende post in de regering overneemt. Venetiaan sprak bij de lancering van het boek 'CHAN' over de persoon achter VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. De oud-president verwees naar de persoonlijke opmerking die hij enkele jaren eerder maakte tegenover de toenmalige VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe, dat het 'tijd wordt dat een VHP'er de leidende post in de regering overneemt'. 

Venetiaan vervolgde met de opmerking, dat dit 'natuurlijk niet door iedereen toegejuicht zal worden'. Wat de erevoorzitter betreft mag Santokhi 'zeer voorbereid' geacht worden voor welke functie of ambt dan ook.

Hoe deze uitspraak bij hem overkomt, wilde Rusland niet zeggen. 'Wie Venetiaan kent weet dat hij een bepaalde manier heeft van dingen zeggen.' 

Rusland zegt dat hij de opmerkingen van de erevoorzitter niet verkeerd heeft opgevat en verduidelijkt dat de partij in elk geval gereed is om welke functie dan ook te vervullen.

NPS-parlementariër Marlon Budike uit Commewijne is het met Rusland eens dat de partij de deskundigheid in huis heeft. Hij noemt, verwijzend naar de persoonlijke opmerkingen van Venetiaan, Santokhi inderdaad een potentiële presidentskandidaat. 'Maar, we weten dat Gregory Rusland ook een heel goede job zal kunnen doen. Natuurlijk verwachten we dat de erevoorzitter ook op een bepaald moment gaat zeggen dat onze voorzitter helemaal gereed is voor de job.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten