woensdag 26 februari 2020

BEP presenteert zijn drie kandidaten voor Brokopondo te Brownsweg

Asabina beseft dat verkiezingsstrijd in Brokopondo niet gemakkelijk wordt


De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) haalt tenminste één zetel in Brokopondo. Daarvan is voorzitter Ronny Asabina overtuigd, aldus vandaag, woensdag 26 februari 2020, de Ware Tijd. Asabina is zondag als lijsttrekker gepresenteerd, gevolgd door de leerkrachten Suzette Nelson op de tweede en Joan Kent op de derde plaats. 

Tijdens een drukbezochte wijkvergadering in de krutu-oso van Brownsweg is het drietal naar voren geschoven als de groep die de strijd zal aangaan met de overige partijen. 'We hebben voor mensen gekozen die een goede vertegenwoordiger kunnen zijn voor Brokopondo', zei hoofdbestuurslid Wilco Finis­ie. Volgens hem moeten deze mensen wanneer ze zijn gekozen, helpen om het district uit zijn achtergestelde positie te halen.

Zowel Nelson als Kent wil zich inzetten voor betere onderwijsmogelijkheden en gezondheidszorg in Brokopon­do. Hoewel het district veel rijkdommen heeft, zoals goud en hout, komt de ontwikkeling te langzaam op gang. 'Ik vind dat het nu wel de tijd is om een middelbare school en een ziekenhuis hier te hebben', zegt Nelson. Kent gaat ook voor sterkere gezinnen en betere sportfaciliteiten voor de jeugd.

Asabina beseft dat de verkiezingsstrijd in Brokopondo niet gemakkelijk zal zijn. Zijn partij moest in 2015 haar meerdere erkennen in de NDP en ABOP. De voorzitter gelooft, dat BEP nu sterker uit de bus zal komen, omdat de partij haar huiswerk goed heeft gemaakt. 'De mensen hebben toen niet op ons gestemd omdat er zware anti-propaganda werd gevoerd tegen ons. Dat heeft veel invloed gehad op de verkiezing maar de mensen zijn nu wakker.' 

In 2015 werkte de samenstelling van de kandidatenlijst niet in het voordeel van de partij. Er stonden drie Aucaners op de lijst, terwijl Brokopondo een district is met overwegend Saramaccaners. 'We zijn daarom terug naar de traditie van de partij. We hebben nu twee kandidaten die Saramaccaner zijn.' 

De BEP heeft een antwoord op de anti-propaganda die ook nu wordt gevoerd, zegt de partijvoorzitter. Volgens Asabina heeft hij nu samen met de andere twee kandidaten de taak om op een eerlijke manier kiezers te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten