woensdag 26 februari 2020

Drie medische studenten en hun taxichauffeur in Mexico op executie-achtig wijze vermoord

Twee slachtoffers zijn Colombiaanse uitwisselingsstudenten (22 en 25 jaar)


Lichamen ontdekt op een leeg grasveld in de buurt van Santa Ana Xalmimilulco


De Mexicaanse autoriteiten hebben drie verdachten gearresteerd van de executie-achtige moord op drie medische studenten en hun taxichauffeur, wier lichamen werden gevonden in een veld. De drie aspirant-artsen en hun Uber-chauffeur waren aanwezig geweest op een weekend festival in oost-centraal Mexico. 


Autoriteiten ontdekten de lichamen van Colombiaanse buitenlandse uitwisselingsstudenten José Antonio Parada, 22, en Ximena Quijano, 25, maandagochtend 23 februari 2020 in Huejotzingo, een gemeente in de staat Puebla.

Een derde student, Francisco Javier Tirado, 22, afkomstig uit de golfstaat Veracruz, en de Uber-chauffeur van de groep, José Manuel Vital, 28, werden ook gevonden in de buurt van de andere slachtoffers.



Bewakingsbeelden die dinsdag werden vrijgegeven tonen het moment waarop de drie studenten hun bezittingen in de taxi plaatsten voordat ze werden gedood.


De vier slachtoffers werden gedumpt op een leeg grasveld bij een onverharde weg in de buurt van Santa Ana Xalmimilulco. Buurtbewoners deden de gruwelijke ontdekking en namen maandagochtend tegen half elf contact op met de politie.

Parada en Quijano, die sinds augustus in Mexico waren, en Tirado, waren allemaal stagiaires in het Cholula General Hospital in de gemeente Tebxcalancingo in Puebla. De Colombiaanse studenten namen deel aan een uitwisselingsprogramma aan de Universidad Popular Autónoma van de staat Puebla. Tirado was een student geneeskunde aan de Benemérita Universidad Autónoma van Puebla.

De drie toekomstige artsen haddent genoten van het Huejotzingo Carnaval op zondagavond toen ze om kwart over tien in de avond om een ​​Uber-rit vroegen, volgens het kantoor van de Puebla State Attorney General.

Het parket, dat de namen van de verdachten niet onthulde, vond de auto van de Uber-bestuurder en zei ook dat drie huizen in de nabijheid van de plaats delict zouden worden doorzocht.


Angélica Cerpa, de moeder van Parada, vertelde het Colombiaanse nieuwsmagazine Semana, dat ze voor het laatst om 21.31 uur met haar zoon sprak. 'Hij vertelde me dat hij in het huis van een vriend was en dat hij een Uber zou nemen, zij zouden naar Puebla gaan', zei Cerpa. 'Ik volgde de GPS van zijn mobiel en ze verlieten de sector nooit. Ik belde hem, maar hij nam niet op.'


In een verklaring zei de Universidad Popular Autónoma van de staat Puebla dat het 'zijn diepe verontwaardiging en bezorgdheid uit over de escalatie van misdaad en geweld in onze staat en ons land, dat gezinnen veroordeelt om in een constante staat van angst en onzekerheid te veroordelen'.


(Suriname Mirror/Excelsior/Twitter/Daily Mail/YouTube/Tribuna Noticias)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten