woensdag 26 februari 2020

Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet organiseert nieuwe protestdemonstratie op 6 maart

(Bron foto: Facebook)
Focus protest gericht op specifieke aandachtsgebieden


Een nieuwe protestdemonstratie op 6 maart die activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet nu voorbereidt zal een andere strekking hebben. Werd op 17 februari geprotesteerd tegen het wanbeleid van de regering, op 6 maart zal de focus gericht zijn op specifieke aandachtsgebieden, stelt Biervliet vandaag, woensdag 26 februari 2020, in de Ware Tijd. 

Hij noemt de situatie van de seniorenburgers, die ondanks herhaaldelijke oproepen aan de regering nog niet kunnen beschikken over hun achterstallige twk-gelden (terugwerkende kracht), afgestudeerde studenten die niet zeker zijn van een baan en bushouders die eveneens op achterstallige betalingen wachten. Vooral de kwestie van de seniorenburgers heeft de activist aangegrepen.

Leden van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst gingen vrijdag de straat op om een krachtig signaal af te geven aan de regering. Biervliet zegt dat hij ontroerd was toen hij de beelden zag. 'Het heeft me echt geraakt.'

Hoewel hij ook op 6 maart veel mensen verwacht, gaat het bij de activist niet zozeer om de massa waarop regeringsgezinden volgens hem wél de nadruk leggen. Hij betreurt het, dat maandag op de massameeting van de NDP zaken zo zijn beredeneerd. 'Ik wil niet in vijandschap met anderen zijn.' Dat de partij die nu de regeermacht heeft, zoveel mensen op de been heeft weten te brengen, verklaart hij als 'onwetendheid' van de mensen zelf. 'Ze weten niet beter en worden voor de gek gehouden.' Als voorbeeld noemt hij het Wanica Ziekenhuis waarvan de regering volgens hem doet alsof het haar verdienste is, terwijl het om een schenking gaat van China.

Volgens Biervliet zijn de demonstraties ook bedoeld om het volk 'dat snel vergeet' steeds eraan te herinneren, dat er slecht beleid wordt gevoerd, ook al zou dat een dag vóór de verkiezingen moeten gebeuren. Hiermee reageert hij op personen die zich afvragen wat voor nut het heeft om amper drie maanden vóór de stembusgang de straat op te gaan. De activist, die zelf politiek actief is bij de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), trekt zich er weinig van aan dat zijn initiatieven als 'politiek' worden bestempeld. 'Mensen mogen stemmen op wie ze willen, maar ik geef ze wel duizend procent de zekerheid dat ik zal doen wat er moet gebeuren. Dit land heeft strenge, integere en eerlijke leiders nodig.' 

Er is nog geen vergunning aangevraagd voor de demonstratie die deze keer op het Kerkplein wordt gehouden. Hij verwacht desgevraagd geen tegenwerking na de massale opkomst van de vorige week die wellicht niet een ieder had verwacht. Mocht er tóch tegenwerking komen, dan zal dat hem er niet van weerhouden de straat op te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten