woensdag 26 februari 2020

Sham Binda, VHP: 'Het lijkt alsof het alleen om een wedstrijd gaat wie meer mensen kan mobiliseren'.

'Als je mensen in deze crisis wat geld en pakketten geeft, springen ze natuurlijk meteen in een bus'

'De NDP-massameeting was voor mij een boodschaploze meeting'


Volgens het Dagblad Suriname van woensdag 26 februari 2020 zijn de NDP-kopstukken zo trots als een pauw op het aantal personen dat zij maandagavond op de been hebben gebracht. In de optiek van ondernemer tevens politicus Sham Binda (VHP) draait het bij de NDP enkel en alleen om de aantallen. 

Voor menigeen is de goede opkomst voor de NDP-massameeting geen kunst. Het is publiek geheim, dat de NDP met geld smijt om een gebied ‘paars’ te kleuren. 'En dat was maandag weer het geval. Het lijkt alsof het alleen om een wedstrijd gaat wie meer mensen kan mobiliseren. Als je mensen in deze crisis wat geld en pakketten geeft, springen ze natuurlijk meteen in een bus, maar het gaat uiteindelijk om de boodschap die je brengt. Welk onderdeel van de hele massameeting heeft hoop gebracht in de samenleving? Geen enkele', beklemtoont Binda.

Hij voert aan, dat de massameeting slechts gekenmerkt is door zelfverheerlijking ten aanzien van enkele infrastructurele projecten die uitgevoerd zijn. Echter, de hyperinflatie, sociale ontwrichting, devaluatie, slechte imago nationaal en internationaal, gezondheidszorg, corruptie en drugs, zijn zaken waar de paarse partij geen woord over rept, merkt Binda op.

'Dit zijn de zaken waarmee iedereen dagelijks geconfronteerd wordt. Aangezien er niets gezegd is over hoe dit aan te pakken, was de NDP-massameeting voor mij een boodschaploze meeting. Laat de overheid vertellen wat ze met de huisvesting, het onderwijs, de werkloosheid, achterhaalde lonen, uitstroom van kader enzovoort gaan doen. Met wegen en bruggen kunnen we onze maag niet vullen.'

De koers omlaag brengen is overigens voor Binda geen boodschap, maar een versleten ‘kostuum’. Ook op de recente massameeting werd aan de NDP-achterban voorgehouden, dat de koers zal dalen middels wetgeving tegen koersopdrijving.

Binda stelt,dat de op hol geslagen wisselkoersen te maken hebben met vraag en aanbod, zodra er een schaarste ontstaat, gaan de prijzen in de winkels omhoog. 'Het is de taak van de overheid om genoeg verdiencapaciteit te creëren en niet om mensen in het land via wetgeving aan banden te leggen en te hopen dat de koers omlaag gaat. Daarmee gaat de NDP de informele sector juist nog groter maken.'

Sommige VHP'ers gaan wel heel ver om hun gelijk te krijgen wat betreft aantallen: 🤣😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten