maandag 6 januari 2020

Woordenwisseling tussen buren te Munder mondt uit in vechtpartij en vervolgens in een schietpartij

Jeugdige door kogel in buik geraakt en opgenomen in AZP


De 44-jarige R.S. is in de vroege ochtend van donderdag 26 december door de politie van bureau Munder, bijgestaan door de leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), op zijn woonadres te Paramaribo aangehouden. De politie had een melding ontvangen van een schietincident na een vechtpartij tussen buurtbewoners, zo meldt het Korps Politie Suriname pas vandaag, maandag 6 januari 2020.

Ter plaatse aangekomen troffen agenten de jeugdige F.B. met een schotwond in zijn buikstreek aan.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat een woordenwisseling tussen S. en zijn overburen uitmondde in een vechtpartij, nadat zij elkaar met stenen hadden bekogeld. Volgens verklaring van S. probeerde één van de personen hem te beroven van zijn halsketting. S. ging vervolgens zijn woning binnen om terug te keren gewapend met zijn jachtgeweer. Hij loste een schot waarbij een jeugdige in zijn buikstreek geraakt werd.

Het slachtoffer werd per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), alwaar operatief moest worden ingegrepen. Het slachtoffer is nog steeds ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

Het jachtgeweer dat S. legaal in zijn bezit had, is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. De man is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten