maandag 6 januari 2020

Drie stranden aan Caribische kust Colombia gesloten

Autoriteiten niet langer in staat aantal bezoekers te verwerken



Drie stranden aan de Caribische kust van Colombia waren zondag 5 januari 2020 gesloten, omdat hun populariteit de lokale autoriteiten overweldigde. Autoriteiten in de provincies Bolivar en Magdalena hebben besloten de toegang tot de populaire Playa Blanca bij Cartagena en de stranden Playa Grande en Taganga bij Santa Marta te beperken. 


Volgens David Muñera, de minister van Binnenlandse Zaken van de provincie Bolivar, werd het populaire strand Playa Blanca net ten zuiden van Cartagena gesloten op zondag om elf uur 's morgens, omdat de autoriteiten het aantal bezoekers niet langer konden verwerken.


'We moeten begrijpen, dat deze plek deel uitmaakt van een natuurpark dat een beschermd reservaat is dat van alle bezoekers die aankomen vereist om hun zorg te handhaven', vertelde Muñera pers. Het strand van Taganga werd om één uur 's middags gesloten, omdat het overmatig aantal bezoekers dat probeerde hun auto te parkeren, chaos veroorzaakte.


Het strand van Playa Grande was gewoon gesloten, omdat er volgens de lokale autoriteiten geen plaats meer was om te zitten. 'Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar de capaciteit van het aantal bezoekers van dit strand, moest het worden gesloten, omdat het duidelijk was dat het het aantal overschreed', aldus marine-kapitein Ibis Luna.


Omdat maandag een feestdag is, blijven beperkingen om de stranden bij Santa Marta te bezoeken van kracht, zei Luna. Naar verwachting zullen bezoekersbeperkingen later deze week worden opgeheven wanneer het vakantieseizoen afloopt.

Autoriteiten in Santa Marta en Cartagena, de twee populairste strandbestemmingen in Colombia, hebben het steeds moeilijker met de groei van zowel binnenlandse als buitenlandse bezoekers.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten