maandag 6 januari 2020

Zeker 16 doden bij busongeluk in regio Arequipa, Peru - Onder doden twee Duitse toeristen

Ongeluk op de belangrijkste kustweg waarschijnlijk door te hard rijden



Zeker 16 mensen zijn gedood en 40 anderen gewond nadat een bus in acht geparkeerde minibusjes in het zuiden van Peru crashte, zei de politie maandag 6 januari 2020.

Het ongeluk gebeurde vroeg op de belangrijkste kustweg die door veel tourbusbedrijven wordt gebruikt en de hoofdstad Lima verbindt met Arequipa in het zuiden. Onder de omgekomen reizigers zijn een 30-jarige Duitse man en een 28-jarige Duitse vrouw. Ook waren er twee Duitsers, twee Brazilianen en een Spanjaard onder de ruim veertig gewonden.



Politie en brandweer namen de gewonden mee naar ziekenhuizen in Arequipa en Nazca, twee steden die veel toeristen trekken. 'We werken op de plaats van het ongeval in de regio Arequipa', zei verkeerspolitie-kolonel Erlyn Silva. 'Het is mogelijk dat het werd veroorzaakt door te hard rijden.'

De minibusjes stonden langs de kant van de weg geparkeerd om de reizigers via lokale wegen verder naar hun eindbestemming te brengen. De bus zou op hoge snelheid van de berghelling zijn komen rijden en niet op tijd hebben kunnen stoppen. Volgens de gps van de bus zou de chauffeur 106 km per uur hebben gereden, waar een maximale snelheid van 90 km was toegestaan.



De bus had Lima verlaten en was op weg naar Arequipa, een reis van ongeveer 16 uur.


Dodelijke verkeersongevallen komen veel voor in Peru, vooral tijdens het regenseizoen in deze tijd van het jaar, maar ook vanwege slechte wegdekken, onvoldoende bewegwijzering en een gebrek aan controle door de autoriteiten.

In 2019 stierven 1.123 mensen bij verkeersongevallen in Peru, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken.



(Suriname Mirror/Peru21/AFP/La Republica/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten