maandag 6 januari 2020

John Seedorf: 'Ik ben nog steeds de voorzitter van de Brandweerbond'

'Mensen proberen mij door het slijk te halen en dat gaat niet lukken'


De gewezen voorzitter van de bond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS), John Seedorf, is niet te spreken over de manier waarop zaken over vermeende malversaties naar buiten worden gebracht. Volgens bestuursleden en leden van de bond heeft de ex-voorzitter zich schuldig gemaakt aan een aantal zaken en zou de kas van de bond niet kloppen.

'Het is toch mooi als er aangifte tegen mij is gedaan. Ik ben van niks op de hoogte en ben nog steeds de voorzitter van de brandweerbond. Ik ben rechtmatig gekozen door de leden. Wanneer personen handelingen plegen, die onrechtmatig zijn, dan is men bezig met een onderonsje en ik ga mij daarvoor niet lenen. Mensen proberen mij door het slijk te halen en dat gaat niet lukken. Ik ben gekozen voor drie jaar en de termijn zal ik uitzitten, totdat door de meerderheid anders wordt bepaald', zegt Seedorf vandaag, maandag 6 januari 2020, op Suriname Herald.

Er is bij de politie aangifte gedaan tegen de ex-bondsvoorzitter, omdat een bedrag van Srd 300.000 niet kan worden verantwoord. Seedorf bevestigt wel dat er geld uit de kas van de bond is uitgeleend en dat de middelen, op enkele leden na, wel worden terugbetaald.

'Als ik incorrect heb gehandeld, dan moeten ze komen met de bewijzen. Ik heb confidentiële stukken die door de bank zijn uitgegeven en kan procederen daarop. Ik ben geen kip op eieren, niemand kan over me heen lopen en niemand hoeft te denken dat ze bondsgelden gaan gebruiken. Ze proberen munt te slaan hieruit en het gelijk aan hun zijde te krijgen, maar dat gaat niet lukken', zegt de vakbondsman.

Seedorf, die zichzelf dus nog steeds als de voorzitter van de bond ziet, legt uit dat dezelfde personen die onwaarheden verkondigen, geld hebben ontvangen en bonnen moeten overleggen om aan te tonen waarvoor de financiën zijn gebruikt. Echter hebben zij de bonnen nog niet kunnen overleggen, beweert de vakbondsman. Ook de middelen die voor de oudejaarsviering waren vrijgemaakt zijn, ondanks dat de viering niet is doorgegaan, nog niet teruggestort.

Volgens Seedorf zijn er geen pakketten verstrekt in december, omdat enkele bestuursleden wegens wangedrag zijn geschorst. Zij zouden zich tijdens een vergadering op 6 december hebben misdragen. 'Als je niet in vrede bent met personen, kunnen er geen zaken gedaan worden', vindt Seedorf.

Hij ziet de algemene ledenvergadering van 23 december, waar hij is bedankt als voorzitter, als een onderonsje. 'Het is groepje dat bezig is, moet geen leugens verkondigen, want met 79 leden kan ik niet afgezet worden.'

Seedorf zegt dat hij een aantal zaken heeft kunnen realiseren, zoals het opknappen van de kazerne. Ook zijn nieuwe brandweervoertuigen aangeschaft. Deze zaken zijn dankzij de bond gerealiseerd, beweert hij. 'Ook het stappen uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (FISO), is door dit bestuur gerealiseerd. Er moet alleen nog over de nieuwe loonreeks onderhandeld worden. De wapenfeiten van mij liggen daar', stelt Seedorf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten