maandag 6 januari 2020

Refineria Isla Curaçao: Girobank-geld is voorwaarde voor afvloeiingsregeling met de ruim 900 personeelsleden

Afvloeiingsregeling gekoppeld aan beschikbaarheid fondsen 


Refineria Isla Curaçao, dochterbedrijf van Petróleos de Venezuela S.A. (PdVSA), heeft een potentiële bom gelegd onder de (resterende uitbetaling van de) afvloeiingsregeling met de ruim 900 personeelsleden van de raffinaderij, door deze uitkering te koppelen aan de beschikbaarheid van de gelden bij Girobank.

In verband met de problemen bij Girobank, waarvoor sinds 2013 de noodregeling van toepassing is, zijn sinds 10 december vorig jaar alle tegoeden boven de 10.000 gulden bevroren. Dit bericht vandaag, maandag 6 januari 2020, het Antilliaans Dagblad.

Het bedrag dat Refineria Isla voor nakoming van de afvloeiingsregeling nodig heeft is tot nu toe geheimgehouden, maar zal in de vele (tientallen) miljoenen lopen.

Het Antilliaans Dagblad schrijft in het bezit van (een deel van) een beëindigingsovereenkomst - ‘Termination of agreement with mutual consent’ - zoals door de HR-manager van Refineria Isla namens de werkgevers, ondertekend medio december 2019, aan werknemers is aangeboden. Op dat moment maakt Refineria Isla Curaçao nog onderscheid tussen twee scenario’s: één waarbij deze PdVSA-dochter de exploitatie van de raffinaderij voortzet na 31 december en een ander waarbij deze gestaakt wordt.

Dit laatste is het geval nadat overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) en de regering op 29 december geen overeenstemming met PdVSA konden bereiken. Toch hield de Venezolaanse dochteronderneming met directeur Vanessa Flores er zelfs nog in de laatste week van december rekening mee, dat operatie door PdVSA tot de mogelijkheden behoorde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten