maandag 6 januari 2020

Korps Penitentiaire Ambtenaren werkt aan verbetering strafinrichtingen

'Vergevorderde gesprekken met Brazilië dat inrichting wil bouwen in Suriname'

KPA wil een compleet resocialisatie- en correctiecentrum


'We hebben op enkele kleine dingen na een goed jaar gehad. We mogen als korps niet ontevreden zijn', zegt Regillio Blijd, diensthoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), vandaag, maandag 6 januari 2020, de Ware Tijd.

Met name de bevorderingen in juni en december en de start van het verzelfstandigingsproces van de organisatie zijn volgens hem belangrijke mijlpalen van het afgelopen jaar. Hij noemt ook het uittreden uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (FISO). 'Dat is gewoon top. Het was altijd de wens van de bond', zegt Blijd doelend op de nieuwe loonreeks van penitentiaire ambtenaren die deze maand is ingegaan.

Hij zegt verder, dat er ook op het gebied van verbetering van de strafinrichtingen vooruitgang is geboekt. Het korps streeft ernaar om de vrouwenafdeling van de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma anders in te richten. Hoewel er weinig geld is heeft hij goede hoop dat dit doel binnenkort gerealiseerd wordt. Het plan is om alle huizen van bewaring zo zelfstandig mogelijk te maken. 'Ze moeten als bedrijven gerund worden. Het is een uitdaging maar daar werken we naartoe.'

Het Jeugd Correctiecentrum is voor een deel af en zal vanaf deze maand jongeren opvangen voor verdere scholing. Dit project wordt in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur uitgevoerd. 'We moeten hard werken om de overige gebouwen af te maken zodat we de jeugdigen permanent kunnen verplaatsen vanuit de Centrale Penitentiaire Inrichting.'

Volgens het diensthoofd zijn er op dit moment ook vergevorderde gesprekken met Brazilië, dat een inrichting wil bouwen in Suriname. 'We moeten nu overgaan naar presentaties van wat we willen en of dat mogelijk is.' Blijd zegt dat zijn organisatie een compleet resocialisatie- en correctiecentrum wil. De mogelijkheden worden ook bekeken om een nieuwe inrichting voor vrouwen te laten opzetten door de Brazilianen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten