vrijdag 3 januari 2020

Verzelfstandigingsproces en nieuwe beloningsstructuur speerpunten AZP 2020

'Elk jaar nieuwe plannen realiseren is de key en deze directie gaat voor maximale realisatie'


Voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is 2020 een jaar vol uitdagingen. De herstructurering en verdere professionalisering van dit ziekenhuis wordt voortgezet, waarbij het verzelfstandigingsproces en een nieuwe beloningsstructuur de boventoon zullen voeren. 

'Samen met de vakbond zullen wij dit traject gestalte geven. De directie heeft de vakbond reeds medegedeeld dat het FISO-beloningssysteem (Functie Informatiesysteem Overheid) niet werkbaar is voor ons ziekenhuis', aldus algemeen directrice Claudia Redan over haar verwachtingen voor dit nieuwe jaar, zo schrijft Starnieuws vandaag, vrijdag 3 januari 2020.

De slogan 'Change is coming' zal dit jaar domineren. De verander- en verbeterprocessen worden voortgezet en ook de kwaliteit van de medische dienstverlening wordt verder verhoogd. 2020 staat bij AZP ook in het teken van de vele bouwwerkzaamheden.

De nieuwe projecten die van start zullen gaan, zijn:
- voorbereiding bouw Kinderziekenhuis.
- Het Pathologisch Anatomisch Laboratorium zal bouwkundig én medisch een transformatie ondergaan.
- Parkeergarage 4-hoog voor ruim 500 auto’s zal verder gestalte krijgen na afronding van de ontwateringswerkzaamheden.
- De Spoedeisende Hulp en de poliklinieken zullen een facelift ondergaan.

De projecten die nu in uitvoering zijn zullen dit jaar volledig opgeleverd worden, waaronder de eerste hart hulp op de SEH, renovatie beddenhuis, OK complex, nieuwbouw ICU en het oogziekenhuis.

Het OFID (OPEC Fund for International Development) heeft positief gereageerd op het verzoek van AZP om de renovatie van de westvleugel te financieren. Dit project is ook goedgekeurd door de ministers van Volksgezondheid en Financiën. De start is gepland na ingebruikname van het nieuwe OK-complex in 2020, deelt Redan mee.

'In 2020 zullen wij het beleid voortzetten en de nodige investeringen spreiden over alle afdelingen; ook de facilitaire diensten zoals de keuken en wasserij worden meegenomen. Op het gebied van financieel beheer, verwachten wij nog geen significante structurele verbetering. Wij zullen daarom op korte termijn op basis van ons jaarplan 2020 verdere uitvoering geven aan onze gezondmakingsplannen en nauw met onze stakeholders de ontwikkelingen op de voet volgen.'

Redan benadrukt, dat een ziekenhuis niet slechts een gebouw is, 'maar onze human resources die wij ter beschikking hebben, van medische specialisten, artsen, verpleegkundigen, para medici, overige medewerkers en alle andere randvoorwaarden, maken een ziekenhuis'.

'Elk jaar nieuwe plannen realiseren is de key en deze directie gaat voor maximale realisatie. When you believe… Change is coming.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten