vrijdag 3 januari 2020

KMO-fonds verwacht meer toewijding, doorzettingsvermogen van ondernemers

(Bron screenshot: YouTube)
'Ondernemers kunnen vaak niet discipline kunnen opbrengen om vereiste documenten in orde te maken'


Het fonds voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO-fonds) verwacht meer toewijding en doorzettingsvermogen van ondernemers die aankloppen voor financiële ondersteuning. Volgens voorzitter Donaghy Malone schort het hieraan vooral tijdens het proces dat voorafgaat aan de toekenning van een lening. 

'Een financiering krijgen is niet gemakkelijk. Er is een weg die je moet afleggen', aldus Malone vandaag, vrijdag 3 januari 2020, in de Ware Tijd. Hij merkt dat ondernemers vaak niet de discipline kunnen opbrengen om vereiste documenten in orde te maken. 'Daar heb je doorzettingsvermogen voor nodig. Wanneer je die zaken goed op orde hebt en dus ook je administratie, heb je al voor zeker dertig procent succes als ondernemer. Als je die discipline hebt gecreëerd, kun je makkelijker overweg.' 

De Ware Tijd sprak Malone maandag bij de jaarafsluiting van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) waar het fonds onder valt. Ondernemers kunnen er terecht voor financiële ondersteuning, tegen lage rente, en voor begeleiding. De voorzitter noemt de toeloop van ondernemers tot nu toe goed. Hij spreekt van tientallen die in het afgelopen jaar hebben aangeklopt voor ondersteuning.

Er zijn verbeterpunten, zegt Malone. Zo wil het fonds meer ondernemers van dienst zijn en de capaciteiten van de doelgroep meer helpen versterken. 'We bemoeien ons niet met wat de ondernemers doen, maar we willen ze begeleiden in het proces om de risico's te minimaliseren en de kans van slagen groter te maken.' 

Een ander streven is om nauwer samen te werken met de private sector en daarmee kleine ondernemers verder omhoog te trekken. Het fonds heeft sinds vorig jaar een eigen kantoor in het voormalige gerechtsgebouw aan de Fred Derbystraat. Hiermee wil het de toegankelijkheid van ondernemers vergroten.

HI&T-minister Stephen Tsang benadrukte in zijn toespraak maandag, dat, anders dan velen denken, zijn ministerie er vooral is voor ondernemers. Hij kondigde aan meer vestigingen op te zullen zetten voor een betere bereikbaarheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten