vrijdag 3 januari 2020

Meeste Isla-werknemers treden in dienst bij CRU tijdens transitieperiode - Curaçao

Personeel raffinaderij meldt zich massaal bij CRU/RdK 


De ex-medewerkers van Refineria Isla lijken massaal gehoor te geven aan het advies van de Isla-vakbonden om zich te melden bij Curaçao Refinery Utilities (CRU). Van de ongeveer 900 werknemers hadden zich gisteren ‘al ongeveer 475 geregistreerd’. Dat zegt interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy van Refineria di Kòrsou (RdK) vandaag, vrijdag 3 januari 2000 in het Antilliaans Daglad in antwoord op de vraag hoeveel personen zich hebben ingeschreven om in dienst te treden bij CRU tijdens de transitieperiode. 

CRU valt onder overheids-nv RdK en levert perslucht, gedistilleerd water, stroom en stoom aan de raffinaderij en elektriciteit aan Aqualectra.

Alle werknemers die tot 31 december in dienst waren van Refineria Isla Curaçao, dochterbedrijf van PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.), kunnen hun werk voortzetten in dienst van CRU. De arbeidsovereenkomst geldt tot 30 juni 2020, tenzij Klesch Group al vóór die tijd een contract aanbiedt. Ruim de helft van de werknemers bij de raffinaderij en olieterminal Bullenbaai had zich dus gisterochtend al gemeld.

Zondag leken de Isla-medewerkers zich nog als een blok achter hun Venezolaanse werkgever te scharen. 'Het voorstel van de regering is unaniem afgekeurd door onze leden', zei vicevoorzitter Dennis Daal van vakbond PWFC na de ledenvergadering die avond over Plan B, waarbij overheids-nv RdK de exploitatie tijdelijk overneemt. Het personeel eist op dat moment nog dat Refineria Isla/PdVSA een jaar langer aanblijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten