vrijdag 3 januari 2020

NPS enige oppositiepartij die niet ingaat op uitnodiging informatiesessie Bouterse over Afobakadam

'Deze informatie moet in De Nationale Assemblee verstrekt worden'


De Nationale Partij Suriname (NPS) is de enige oppositiepartij in De Nationale Assemblee die zich consequent heeft opgesteld en niet is ingegaan op de uitnodiging van president Desi Bouterse om binnenkamers geïnformeerd te worden over overname van de Afobakadam. De NPS is net als de overige partijen blij dat de dam in Surinaamse handen is, maar vindt dat deze informatie in De Nationale Assemblee verstrekt moet worden. Dit bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 3 januari 2020.

In een brief aan de president heeft NPS-voorzitter Gregory Rusland aangegeven dat zijn partij altijd een nationale aanpak heeft voorgestaan over Alcoa/Suralco.

'Wij hebben steeds getracht onze oprechte bijdrage te leveren, zowel binnen als buiten De Nationale Assemblee (DNA). Echter, zijn door DNA besluiten genomen, die helaas niet in lijn zijn met inzichten van de NPS', staat in de brief.

Rusland voert aan, dat hij recentelijk tijdens een openbare vergadering vragen heeft gesteld over de afhandelingen en consequenties verbonden aan de overname van de dam. 'Wij stellen daarom voor om eventueel nog nader te nemen stappen in DNA te bespreken', staat in de brief.

'Op grond hiervan kan de NPS niet ingaan op de uitnodiging en kijkt uit naar de behandeling over deze kwestie in DNA. Als je in deze case ingaat op de uitnodiging, wordt het college uitgehold omdat de president niet deelnam aan de discussies', licht Rusland het besluit nader toe.

Tijdens de behandeling van de Brokopondo Overeenkomst is herhaaldelijk gevraagd naar de aanwezigheid van de president. Er zijn toen besluiten doorgedrukt door de coalitie, die niet stroken met de opvattingen van de NPS, stelt Rusland. 'We zijn nu voorbij het punt waarbij de dam al in Surinaamse handen is en de additionele informatie kan in DNA worden gegeven', zegt de partijvoorzitter. 'Zo kan ook het volk hier kennis van nemen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten