vrijdag 3 januari 2020

Klesch Group krijgt ‘de benefit of the doubt' van GreenTown Curaçao

GreenTown Curaçao voorziet veel schonere Isla-raffinaderij 


'De kans om met Klesch samen te werken is vele malen groter dan samenwerken was met PdVSA.' GreenTown Curaçao geeft Klesch Group dan ook ‘de benefit of the doubt’. Zo meldt de organisatie op haar pagina op Facebook, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 3 januari 2020.

'Meer dan honderd jaar heeft de bevolking zich aan de stank en luchtvervuiling van de raffinaderij geërgerd. Shell en PdVSA hebben altijd in eigen belang gehandeld. Met Klesch wordt een gewiekste zakenman binnengehaald, en ook hij zal - net als Shell en PdVSA - het beste ervoor zichzelf uithalen', zo begint het bericht.

Maar, er is een groot verschil, meent GreenTown Curaçao. 'Zijn plan is, om net zoals hij het in Duitsland doet, zich aan de strenge Duitse milieuwetten te houden.' Met ‘zijn plan’ wordt bedoeld het plan van Gary Klesch met de Isla-raffinaderij en de Oilterminal. In Duitsland heeft Klesch Group in Heide een raffinaderij.

GreenTown Curaçao: 'De Heide-raffinaderij van Klesch produceert reeds de .05pc zwavel content, die sinds 1-1-2020 over de wereld verplicht is gesteld.' Het stuk op Facebook vervolgt met de mededeling dat een groep van de beste werknemers waarschijnlijk door Klesch zal worden overgenomen en opgeleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten