zaterdag 28 december 2019

Voorlopig geen nieuw pand voor ministerie van Regionale Ontwikkeling

Nog geen potentiële koper voor huidige hoofdkantoor aan Van Rooseveltkade


Ministerie geeft voorkeur aan een ruilovereenkomst...


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) weet niet wanneer zijn ministerie in een ander, groter, gebouw ondergebracht zal worden. Er is momenteel geen potentiële koper voor het huidige hoofdkantoor aan de Van Rooseveltkade. Het ministerie geeft voorkeur aan een ruilovereenkomst. 

'Het beleid is om zo min mogelijk overheidsgeld uit te geven', zegt Dikan vandaag, zaterdag 28 december 2019, in de Ware Tijd. Er is onvoldoende ruimte voor de ongeveer tweehonderd medewerkers van het hoofdkantoor. Andere personeelsleden zijn ondergebracht in huurpanden op diverse plekken in Paramaribo.

Dikan stelt, dat als iedereen gehuisvest is in één gebouw dat de efficiëntie ten goede komt, bijvoorbeeld om te vergaderen. Er is in het huidige hoofdkantoor behoefte aan uitbreiding van elektriciteitsinstallaties, maar dat is niet mogelijk.

Een ander probleem is geluidsoverlast, omdat het ministerie midden in het uitgaanscentrum zit. 'Wanneer tijdens voetbal, bijvoorbeeld tijdens het wereldkampioenschap, een doelpunt is gescoord gaan de mensen buiten uit hun dak. Er wordt soms ook vuurwerk afgeschoten', schetst de minister de situatie. 'Ik had mijn stoute schoenen aangetrokken en had hierover een raadsvoorstel ingediend, maar dat moet vanwege de status van de grond gedaan worden door RGB (ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer)', zegt Dikan.

Volgens de wettelijke regelingen is dat ministerie hiermee belast. De Raad van Ministers heeft intussen groen licht gegeven om het gebouw te verkopen. Zelf heeft Dikan geen kooppand op het oog. Voor hem zijn onder andere de veiligheid, ruime parkeerruimte en ICT- faciliteiten doorslaggevend. Hij hoopt dat geïnteresseerden zich melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten