zaterdag 28 december 2019

President Bouterse neemt multipurpose kunstgrasveld in het ressort Jarikaba in gebruik

(Bron foto's NII)
'De Surinaamse gemeenschap moet de prestaties van sporters beter waarderen'


President Desi Bouterse heeft de eerste bal getrapt bij de ingebruikname van het multipurpose kunstgrasveld in het ressort Jarikaba, in het district Saramacca. Het gaat om het tiende veld van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken sinds december 2018 met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). De financiers van deze tiende oplevering zijn het Suriname Sportontwikkelings Fonds en SL Group. Saramacca is intussen voorzien van twee kunstgrasvelden en een speeltuin. 


Bouterse heeft zijn dankbaarheid getoond aan alle actoren voor de totstandkoming van het kunstgrasveld en heeft ook waardering getoond voor de prestaties van alle sporters, nationaal en internationaal. Hij is de mening toegedaan, dat de Surinaamse gemeenschap bewuster gemaakt moet worden over het sportgebeuren en de prestaties ook beter moet waarderen, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) vrijdag  27 december 2019. Hij beëindigde zijn toespraak door de gemeenschap te feliciteren met de nieuwe sportfaciliteit en te bemoedigen om die samen te koesteren.
 
De districtscommissaris, Sarwankoemar Ramai, zei dat het veld tot stand is gekomen middels goede samenwerking tussen verschillende actoren. Hij heeft de gemeenschap opgeroepen om voldoende gebruik te maken van de nieuwe sportfaciliteit.

Kenneth Jaliens, vertegenwoordiger van de KNVB, is ingegaan op de deskundige begeleiding die de jongeren van Jarikaba en omgeving zullen krijgen. Hiervoor zijn worldcoaches getraind om de jongeren middels voetbal ook sociale vaardigheden bij te brengen. Hij heeft ook een dankwoord gericht aan het ministerie van Sport- en Jeugdzaken voor de goede samenwerking om sport in Suriname naar grotere hoogtes te brengen.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft het belang van sporten benadrukt en verwezen naar internationale rapporten die de hoge cijfers van onder andere diabetes en hoge bloeddruk aangeven. De minister gaf aan, dat sporten gestimuleerd wordt door de sportfaciliteiten dichterbij de gemeenschap te brengen.

Om de duurzaamheid van de faciliteiten te garanderen, genieten de verantwoordelijken ook de nodige deskundige begeleiding van de KNVB. De bewindsvrouwe gaf verder aan, dat de regering blijft investeren in de districten, omdat de meeste talenten uit de districten komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten