zaterdag 28 december 2019

Raad van Ministers keurt vertrek Korps Penitentiaire Ambtenaren uit FISO goed

Onduidelijk wat gedaan wordt aan pa's die meer verdienden dan hun meerderen


'De Raad van Ministers heeft het uittreden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren uit het Ambtenaren Bezoldigingsbesluit en de FISO-regeling (Functie Informatiesysteem Overheid) goedgekeurd. Verder is de nieuwe bezoldigingsreeks van het Korps vastgesteld', aldus minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie gisteren, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 28 december 2019. 

Na jaren protest tegen het FISO salarissysteem is het gelukt de groep eruit te lichten. Hiermee is de minister zijn belofte van enkele maanden geleden nagekomen. De pa's waren duidelijk verrast met dit nieuws en lieten dat ook merken met een luid applaus voor de bewindsman.

De nieuwe bezoldigingsreeks gaat op 1 januari in.

Regillio Blijd, diensthoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), is net als collega's opgelucht met het besluit van de regering. Hij heeft de nadelen van FISO persoonlijk meegemaakt. 'Ik ben zeker twintig jaar directeur, maar toen ik aantrad als diensthoofd kwam ik tot de ontdekking, dat mijn ondergeschikte in hiërarchie, meer dan mij verdiende. Dat kan niet.' 

Volgens hem heeft hij vanaf het begin geprotesteerd tegen dit betaalsysteem, maar opeenvolgende regeringen hadden er geen oor naar. 'Sommige collega's zijn zelfs met pensioen gegaan zonder dat ze zijn geholpen. Dat is de realiteit die we hebben meegemaakt.' 

Hoe de situatie van penitentiaire ambtenaren die beter verdienden dan hun meerderen zal worden opgelost, is nog niet duidelijk. Blijd denkt dat sommige collega's zullen moeten inleveren. Of dat mogelijk is bij de overheid is niet zeker. 'Ik weet niet hoe de financiële mensen dat gaan oplossen, maar er komt in elk geval een correctie. Ik denk dat de salarisadministratie het in kavels kan inhouden', aldus Blijd.

De nieuwe loonvoorstellen van penitentiaire ambtenaren zijn hem nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten