zaterdag 28 december 2019

Peru beboet lokale franchise McDonald's US $ 250.000 voor dood twee werknemers door elektrocutie

'We hebben zes zeer ernstige overtredingen geconstateerd'


De Peruaanse autoriteiten hebben donderdag 26 december 2019 de lokale eigenaar van een McDonald's franchise US $ 250.000 beboet voor ernstige veiligheidsschendingen nadat twee werknemers  werden gedood door elektrocutie.

Twee arbeiders, een 18-jarige man en een vrouw, overleden op 15 december tijdens het schoonmaken van de keuken van een McDonald's in Pueblo Libre, in de provincie Lima.


De politie zei, dat de vrouw een elektrische schok kreeg tijdens het hanteren van een van de frisdrankmachines. Haar collega probeerde haar te helpen, maar werd ook geëlektrocuteerd.

'We hebben zes zeer ernstige overtredingen geconstateerd, waarvan er één niet tijdig communiceerde (de dood)', zei Juan Carlos Requejo, hoofd van de Superintendencia Nacional de Fiscalización Laboral (Sunafil).


In een verklaring kondigde Sunafil aan, dat het de operationele onderneming van Arcos Dorados beboet tot 845.760 Soles, ongeveer US $ 250.000.



Een van de andere geconstateerde overtredingen was het falen om veilige werkomstandigheden te bieden, zowel wat betreft de faciliteiten als de gebruikte apparatuur, 'specifiek de frisdrankautomaat'.


Het Sunafil-rapport zei, dat het bedrijf al wist dat de frisdrankautomaat beschadigd was, maar 'geen actie ondernam'.

Arcos Dorados bevestigde op 21 december dat een defecte frisdrankmachine het ongeluk had veroorzaakt.


(Suriname Mirror/MercoPress/La Republica/Twitter/Andina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten