zaterdag 28 december 2019

VHP presenteert aspirant kandidaten Marowijne

(Bron foto's: Mediacommissie VHP)
Het is de eerste keer, dat de VHP kandidaten stelt in Marowijne

'De eens zo welvarende status van Moengo is verworden tot een armoedig stadje'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft gisteravond, tijdens een ressortvergadering te Moengo, de aspirant kandidaten van het district Marowijne gepresenteerd. Net als in Para is het de eerste keer, dat de VHP kandidaten stelt in dit district. Het huidig bestuur onder leiding van voorzitter Santokhi heeft nu geschiedenis geschreven door landelijk aan de verkiezingen deel te nemen, zo stelt de partij in een vandaag, zaterdag 28 december 2019, uitgebracht persbericht.

In totaal zijn er 8 aspirant kandidaten voor het district Marowijne, te weten Tomopawiro Rosinah, Daniel Prika, Aacmel Wilson, Romeo Jimmy, Theo Pita, John Patrick Alexander van Genderen, Antonius Rudolf Tjon a Tjoen en Tokoe Wijnberg.

Alle aspirant kandidaten hebben het woord gevoerd, waarbij ze de pijnpunten van het district hebben aangehaald, met name:
werkloosheid;
onveiligheid;
gebrek aan medische zorg;
uitzichtloosheid;
armoede;
Albina ziekenhuis draait niet optimaal, er is een taalbarrière, de arts in het ziekenhuis spreekt Spaans, patiënten bergrijpen de arts niet;
studenten maken zich om 3 uur in de ochtend klaar om naar middelbare school te gaan en komen dan om 4 uur ’s middags terug;
geen recreatie mogelijkheden, er zijn veel hangjongeren vanwege werkloosheid; woningbouw kan hier niet, omdat er geen percelen te koop zijn. Er is slechts 1 ATM machine; een apotheek waar er schaarste is aan medicijnen.


Volgens de aspirant kandidaten is de eens zo welvarende status van Moengo, verworden tot een armoedig stadje. Dit district is onleefbaar geworden vanwege het slechte beleid van deze regering, ze willen ommekeer in het district Marowijne. 'We hebben een regering nodig die diversificatie en welvaart brengt in dit district en dat is de VHP, the Orange movement'.

Santokhi heeft verschillende uitvoerbare oplossingsmodellen aangedragen om de noden van het district Marowijne te helpen verlichten. Het goed opgekomen publiek was tevreden met de oplossingsmodellen. De VHP-voorzitter gaf aan dat nu de tijd is aangebroken, dat Marowijne zelf gaat beslissen over de nieuwe toekomst van zijn eigen district.

'In Moego komt ook een VHP-infocentrum. In 2010 is een brandweerkazerne opgezet die voor 90 procent gebouwd was, maar toen de regering Bouterse aantrad is dat gebouw nooit meer afgebouwd. In 2015 zou de regering Bouterse een middelbare school bouwen, dat is nooit gebeurd. We hebben in ons beleidsplan opgenomen: een middelbare school en marktgericht beroepsonderwijs zoals: taxichauffeur, timmerman, kapper, talentonderwijs, zwemmen, atletiek, een voetbalschool is al in voorbereiding.' 

Volgens de partijvoorzitter vecht de VHP tegen geen enkele politieke partij, maar ze vecht tegen het wanbeleid van deze regering. 'Als je in de regering bent moet je de belangen van alle Surinamers behartigen en niet slechts van een handjevol mensen. De VHP heeft haar plannen al klaar liggen om Suriname uit de crisis te halen. Op 18 januari 2020 wordt er in het VHP partijcentrum een massameeting gehouden en dan zullen de oplossingen aangedragen worden om Suriname te redden.'

Tijdens de ressortvergadering werd door Santokhi de kern Wonoredjo geïnstalleerd. Ook werd een 17-tal harde werkers van Marowijne gedecoreerd. Het geheel werd afgesloten met gezellig samenzijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten