dinsdag 24 december 2019

Colombiaanse rebellengroep ELN laat 3 tieners vrij

Tieners in goede gezondheid toen ze werden overgedragen aan humanitaire hulpverleners 



Drie tieners die eerder deze maand werden gevangen genomen door rebellen van het Nationale Bevrijdingsleger in Colombia, ELN (Ejército de Liberación Nacional), werden maandag 23 december 2019 vrijgelaten na bemiddeling door verschillende mensenrechtenorganisaties. 


Het Internationale Comité van het Rode Kruis zei in een verklaring, dat de tieners in goede gezondheid waren toen ze werden overgedragen aan humanitaire hulpverleners in een landelijk gebied van het Arauca-departement in Colombia.


Een gemaskerde woordvoerder voor de rebellen stelde, dat het leger van Colombia tracht om inlichtingen over de beweging te verzamelen.

De rebellengroep heeft ongeveer 3.000 guerrilla's en heeft geprobeerd drugshandelroutes en illegale mijnen over te nemen die door de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) zijn verlaten nadat die groep in 2016 een vredesovereenkomst met de Colombiaanse regering heeft ondertekend.

De regering heeft vredesbesprekingen met het ELN geannuleerd afgelopen januari nadat de groep een politie-academie in de hoofdstad had gebombardeerd, waarbij 22 doden vielen. 


(Suriname Mirror/El Pitazo/The Associated Press/El Espectador/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten