dinsdag 24 december 2019

Beruchte ‘kerstdump’ is bekend fenomeen bij hondenopvangcentra Curaçao

(Bron foto: Mirjam Seppenwolde)
'Met de feestdagen in aantocht zijn extra veel zwerfhonden op straat te vinden'

Dozen met pups en oudere honden zijn afgelopen weken massaal op straat gezet


Hondenopvangcentra draaien overuren in deze tijd van het jaar. De beruchte ‘kerstdump’ is een bekend fenomeen bij de organisaties. Met de feestdagen in aantocht zijn er extra veel zwerfhonden op straat te vinden, constateren hondenopvangcentra al jaren, omdat ze ‘specifiek rond deze tijd gedumpt worden’. Dit bericht vandaag, dinsdag 24 december 2019, het Antilliaans Dagblad

'We zitten overvol rond deze tijd van het jaar, maar iedere keer als we dan toch weer een melding krijgen van een hond in nood, zit er niets anders op dan om toch te kijken of er geschoven kan worden om hem toch een plekje te bieden', vertelt Mirjan Seppenwolde, voorzitter van hondenopvang Rescue Paws.

Dozen met pups en oudere honden zijn de afgelopen weken massaal op straat gezet.

In de hokken op het terrein van Rescue Paws is het druk en tussen de verschillende hondenopvangcentra op het eiland wordt samengewerkt om de honden te kunnen huisvesten. 'Sinds november al hebben we onze handen vol aan het redden van de honden. Mensen willen hun huizen voor de kerst aan kant maken, dus wordt alle troep weggegooid. De honden horen hier helaas ook bij', vertelt vrijwilligster Wieke.

Het lijkt erop dat de ‘kerstdump’ onderdeel is geworden van de Curaçaose samenleving, waar niet veel over wordt gesproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten