dinsdag 24 december 2019

Braziliaanse president Bolsonaro na val in bad in presidentiële paleis opgenomen in ziekenhuis

Bolsonaro moet 6 tot 12 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro werd maandagavond 23 december 2019 in het ziekenhuis opgenomen na een val in bad in zijn officiële residentie in Brasilia, de laatste gezondheidsschrik voor de 64-jarige, aldus zijn kantoor.

'President Jair Bolsonaro viel in het Alvorada-paleis. Hij werd behandeld door het medische team van het presidentschap van de Republiek en meegenomen naar het Hospital das Forças Armadas ', zei een woordvoerder van de president in een verklaring gepubliceerd door het G1-nieuwsportaal.


Het kantoor van de president moet nog reageren op het verzoek van het AFP-persbureau om commentaar. Volgens de verklaring kreeg Bolsonaro een craniale CT-scan, 'die geen veranderingen detecteerde'.

Minister van Institutionele Veiligheid Augusto Heleno arriveerde kort na het presidentiële konvooi in het ziekenhuis en vertelde Globo televisie, dat Bolsonaro 'prima' is, maar onder observatie moet blijven.


De rechtse leider zal gedurende 6 tot 12 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven, aldus de verklaring.

Bolsonaro trad op 1 januari aan als president van Brazilië. Hij raakte ernstig gewond bij een mesaanval terwijl hij vorig jaar campagne voerde voor verkiezingen. Zijn gezondheid is sindsdien een punt van zorg en hij heeft verschillende operaties ondergaan om de wonden te behandelen die hij heeft opgelopen tijdens het steken, het meest recent in september.

Eerder deze maand zei Bolsonaro dat hij was onderzocht op huidkanker.


(Suriname Mirror/Al Jazeera/G1Globo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten