donderdag 28 november 2019

Vrouw (38) aangehouden na live tv optreden was voortvluchtig in drugszaak

Vrouw verdacht van verzenden pakketten met drugs naar het buitenland


De vrouw die op 15 november door de politie werd aangehouden, nadat ze in een live programma op de televisie was verschenen, was voortvluchtig en werd gezocht voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Ze zou postpakketten met drugs hebben verzonden, meldt het Korps Politie Suriname woensdag, aldus Waterkant.net vandaag, donderdag 28 november 2019. 

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade hielden de 38-jarige voortvluchtige vrouwelijke verdachte op het terrein van een televisiestation aan. De vrouw heeft in 2018 drie keren pakketten ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werden respectievelijk 84 gram marihuana, 527 gram cocaïne en 828 gram cocaïne in de dozen aangetroffen en in beslag genomen.

Het lukte de rechercheurs na verkregen informatie de verdachte op 15 november op te sporen en aan te houden. Zij gaf toe de drugs te hebben gepost voor een buitenlander en ontving voor alle drie keren een geldbedrag in Amerikaanse dollars, aldus de Surinaamse politie.

De verdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

De vrouw was onlangs nog uin het nieuws, toen ze met een groep van 200 personen de overstap maakte van de ABOP naar de NDP. Ze kwam in beeld tijdens de uitzending van het STVS televisieprogramma M’Manten Taki, waarin ze sprak over de lancering van de vrouwenorganisatie Dja Dja Uma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten