donderdag 28 november 2019

Vijf scholen omgeving Gerechtsgebouw Wulfinghstraat vrijdag 29 november dicht vanwege 8-decemberstrafproces

Strenge veiligheidsmaat- regelen rond bijzondere zitting in strafzaak


Aanstaande vrijdag vindt één van de laatste zittingen in het 8-decemberstrafproces plaats. Die dag wordt bekend op welke datum de uitspraak in deze zaak is. De regering in Suriname zal vrijdag vanwege veiligheidsmaatregelen vijf scholen in de nabije omgeving van het Gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat sluiten. Dit bericht Waterkant.net woensdag 27 november 2019.

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, zei tegen ABC Oline Nieuws, dat het ongewoon is dat scholen in de buurt tijdens een rechtszitting gesloten worden. Echter, de rechtszaak is geen normale, het is een van de laatste zittingen in het 8-decemberstrafproces.

Vrijdag zal de Krijgsraad meedelen wat de datum wordt van de uitspraak in de slepende zaak van de Decembermoorden. Alle 23 verdachten hebben eerder hierover een brief ontvangen en moeten zich vrijdag melden.

Gelet op de omvang van deze zaak, vindt de advocaat het verstandig dat voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden, meldt ABC. De scholen die gesloten worden zijn de St.Paulusschool, St. Louiseschool, St. Elizabeth 1 & 2 en de Kathedrale Koorschool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten