donderdag 28 november 2019

'Barakken gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou boordevol'

'De situatie is absoluut niet correct en zal vanmiddag worden opgelost'

KPC: 'Er zijn circa 50 personen overgebracht naar een andere locatie die goed bewaakt wordt'


Minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) bevestigt, dat de barakken in de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) ‘boordevol zijn na drie grote aanlandingen in een week’. 'De situatie is absoluut niet correct en zal vanmiddag worden opgelost. De mensen zullen naar een adequate opvangplek worden overgebracht”, zei hij gisteren, aldus vandaag, donderdag 28 november 2019, het Antilliaans Dagblad.

Dit wordt bevestigd door Imro Zwerwer van het Korps Politie Curaçao (KPC). 'Er zijn circa 50 personen overgebracht naar een andere locatie die goed bewaakt wordt. Om veiligheidsredenen kan ik niet aangeven waar de illegalen worden opgevangen', aldus Zwerwer.

Een deel van de ongedocumenteerden die gisterochtend nog vast zaten in de barakken van SDKK is dus overgebracht naar een tijdelijke opvangplek, maar Girigorie kon gisteren ook niet zeggen waar dat precies is.

In wat officieel de ‘tijdelijke detentie’ heet, maar algemeen bekend staat als de barakken, waren gisterochtend nog 101 mannen en vrouwen zonder papieren ondergebracht. Dat is veel meer dan de beschikbare capaciteit voor 48 mensen. Gevangenisdirecteur Urny Floran zegt, dat mensen op matrassen moesten liggen en er ook gebruik werd gemaakt van de recreatiezaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten