donderdag 28 november 2019

Directeur ministerie van NH, Dave Abeleven, brengt veldbezoek aan dorp Godo-Olo

(Bron foto: NII)
Doel bezoek ondertekenen landcontract van locatie waar zonnepanelen- installatie wordt opgezet


Een delegatie onder leiding van de directeur van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Dave Abeleven, heeft een veldbezoek gebracht aan het dorp Godo-Olo op 19 november in verband met de implementatie van een miniraster zonne-energieproject, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 27 november 2019.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het ministerie van NH, EBS, Commissariaat Sipaliwini, districtscommissaris van het bestuursressort Tapanahoni, August Bado, een afgevaardigde namens NDP-parlementariër Aida Nading, tevens een lokale supporter en de consultant voor tussentijdse project evaluatie.

Het doel van het bezoek was het ondertekenen van het landcontract van de locatie waar de zonnepanelen installatie zal worden neergezet. De ondertekening geschiedde tussen de NH-directeur en het dorpsbestuur van Godo-Olo, bestaande uit 3 kapiteins en 2 basja’s.

Met de invoering van dit systeem zal de gemeenschap 1x 24 uur over elektriciteit beschikken, gedurende 7 dagen in de week en daardoor de mogelijkheid hebben hun gemeenschap beter te ontwikkelen.

Voorafgaand aan de ondertekening werd een krutu belegd met het traditioneel gezag. Tijdens deze vergadering is de overeenkomst opgelezen en nader toegelicht voor de aanwezigen in de lokale taal.

Een zeer cruciaal aandachtspunt was de continuering van het project, indien er zich eventuele klachten mochten voordoen. De districtscommissaris deed het voorstel gebruik te maken van de bestaande structuur en een interne adviesgroep samen te stellen, om de dorpsleiders te ondersteunen bij de besluitvorming. De belangrijkste boodschap van de delegatie was om samen te werken om succes met dit project te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten