donderdag 28 november 2019

Ministerie van LVV gaat intensiever met CELOS samenwerken

(Bron foto: NII)
CELOS wordt meer betrokken bij uitvoering beleid van het ministerie


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zal de komende periode nauw samenwerken met het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS). Beide willen met het oog op het duurzaam ontwikkelen van de agrarische sector een structurele samenwerking opgang brengen, zo meldt het Natio aal Informatie Instituut (NII) woensdag 27 november 2019.

Eerder deze maand heeft minister Rabin Parmessar het bestuur en de directie van het CELOS ontvangen om te praten over hoe de samenwerking te bevorderen tussen beide organisaties. Het ligt in de bedoeling het CELOS meer te betrekken bij de uitvoering van het beleid van het ministerie.

Bij de aanpassing van de nieuwe Plantenbeschermingswet heeft zij ook bijgedragen. Deze conceptwet is reeds ingediend bij De Nationale Assemblee. Het CELOS verleent reeds haar medewerking aan het ministerie van LVV voor de bij haar ingediende aanvragen voor diverse bodemanalyses. De kosten gepaard gaande met het bodemonderzoek dient zelf door de aanvrager te worden betaald.

Op aanvraag van het ministerie heeft het CELOS deskundigheid ter beschikking gesteld bij de uitvoering van verschillende projecten. De bewindsman heeft aan het CELOS gevraagd een actielijst samen te stellen op basis waarvan de geïntensiveerde samenwerking zal plaatsvinden.

Parmessar ziet samenwerking als één van de belangrijkste punten om de ontwikkeling van de agrarische sector te bevorderen. Sinds zijn aantreden staat de bewindsman achter het principe ‘Samen werken, is samen verdienen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten