donderdag 28 november 2019

Premier Rhuggenaath, Curaçao: 'Geen deal zonder inkomsten Refineria di Kòrsou

'Ons doel is voor feest- dagen in december meer duide- lijkheid te kunnen geven'


Overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK), eigenaar van de raffinaderij, zal haar assets nooit ter beschikking stellen aan een bedrijf voor commerciële activiteiten zonder daarvoor inkomsten terug te krijgen. 'Dat zouden we niet kunnen accepteren', zegt minister-president Eugene Rhuggenaath vandaag, donderdag 28 november 2019, in het Antilliaans Dagblad.

Rhuggenaath benadrukt, dat er geen enkele indicatie is dat er in de onderhandelingen met de Amerikaanse Klesch Group sprake is van een dergelijke constructie waarbij de installaties worden geëxploiteerd zonder dat daar een leasebedrag voor moet worden betaald of op een andere manier inkomsten worden gegenereerd.

'We beschouwen Klesch uiteraard als een goede kandidaat en zijn nog intensief bezig met de onderhandelingen.' Vorige week sprak Rhuggenaath tijdens een persconferentie van ‘cruciale weken’ en ‘de laatste fase’. Alles is erop gericht om zo snel mogelijk een overeenkomst te tekenen met de exclusieve kandidaat die het stokje van Refineria Isla, dochteronderneming van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA, moet overnemen.

'Ons doel is voor de feestdagen in december meer duidelijkheid te kunnen geven', aldus Rhuggenaath vorige week. Zowel Klesch Group als de Curaçaose overheid voert een due diligence uit om een goed beeld te krijgen van de exploitatiemogelijkheden en situatie van de raffinaderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten