donderdag 31 oktober 2019

Studie Geowetenschappen Anton de Kom Universiteit van Suriname nu geaccrediteerd

Opleidingen voldoen aan internationale standaarden hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs en onderzoek


De studierichting Geowetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is nu volledig geaccrediteerd. Het gaat om zowel de bacheloropleiding Geowetenschappen, die recent het accreditatieproces door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) heeft doorlopen, als de masteropleiding Petroleum Geologie die succesvol de eerste heraccreditatie in Suriname heeft doorlopen, zo meldt Starnieuws woensdagavond 30 oktober 2019.

De masteropleiding Mineral Geosciences was reeds in 2015 geaccrediteerd.

De accreditatie betekent, dat de opleidingen voldoen aan internationale standaarden voor hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.

De studierichting Geowetenschappen (voorheen Delfstofproductie) bestaat sinds 1976 en heeft reeds vele geologen en mijnbouwkundigen aan de samenleving afgeleverd, aldus het Bureau Marketing en Communicatie van de universiteit.

Momenteel kunnen studenten in twee afstudeerrichtingen (Sedimentary Geology en Mineral Geosciences) afstuderen, waarna ze desgewenst hun studie kunnen voortzetten aan een van de twee masteropleidingen en/of aan het werk gaan in de sector.

De masteropleiding Petroleum Geologie ging van start in 2010 en voorziet de petroleumindustrie in Suriname van gespecialiseerd personeel. In 2013 is de opleiding als eerste opleiding in Suriname geaccrediteerd. De colleges worden grotendeels verzorgd door experts van onder andere de Universiteit Utrecht, de Technische Universiteit Delft, de Vrije Universiteit en TNO ( Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek), ondersteund door Surinaamse counterparts vanuit de studierichting of werkzaam bij Staatsolie. De opleiding wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Staatsolie en Apache.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten