donderdag 31 oktober 2019

Bewoners Witagron mogen gedurende een maand weer houtblokken vervoeren over brug

'Slechts twee houtblokken mogen nu per keer over de brug vervoerd worden'


Bewoners van Witagron die aan houtkap doen mogen gedurende een maand hun houtblokken weer vervoeren over de brug die zij onlangs hadden gebarricadeerd. 'Slechts twee houtblokken mogen nu per keer over de brug vervoerd worden. Na een maand zal het verbod op zwaar materieel weer gelden', zegt districtscommissaris (dc) Ludwig Mettendaf van Boven-Coppename vandaag, donderdag 31 oktober 2019, in de Ware Tijd. 

Het vervoeren van houtblokken kan daarna alleen via het water. De dc legt uit, dat de houtblokken nu verzameld zullen worden aan de zijde van de brug grenzend aan het dorp (rechteroever van de Coppenamerivier). Daar zal het hout geladen worden op trucks voor transport naar Paramaribo of elders. 'We willen niet dat het hout dat mensen hebben gekapt in het bos verrot.'

Mettendaf gaat dit weekend weer naar Witagron om met de mensen te praten, omdat moet worden voorkomen dat de brug instort. Als dat gebeurt zullen bewoners van onder meer Apoera niet naar Paramaribo via de weg kunnen reizen.

Hij wil met minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie praten over wanneer begonnen zal worden met het herstellen van de brug.

Houtondernemer Reggy Jozefzoon van Witagron kan zich niet vinden in de voorlopige voorziening van de dc, maar heeft zich daarbij neergelegd. Hij zou graag hebben, dat de trucks met volle lading over de brug mogen, omdat zijns inziens de oeververbinding de zware ladingen nog aankan. 'We gaan meer kosten maken, want aan beide kanten van de brug moeten we machines hebben om de vrachtwagens te laden', zegt hij.

Jozefzoon had verwacht dat de overheid tol zou eisen van vrachtwagens die over de brug gaan. 'De brug is al bijna twee jaar gesloten voor zwaar materieel. Als er vanaf toen geld was gevraagd aan houtvervoerders zou er nu tenminste een deel van het benodigde bedrag voor reparatie zijn.' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten