donderdag 31 oktober 2019

Curaçao Medical Center (CMC) na opening op 15 november niet klaar...

Verschillende onderdelen van gebouw voldoen nog niet aan de eisen

Eventuele noodmaatregelen om veiligheid patiënten te garanderen kan op kosten Ballast Nedam International


Na de opening van Curaçao Medical Center (CMC) op 15 november is het nieuwe ziekenhuis zo goed als zeker niet klaar. Maar, als er noodmaatregelen moeten worden genomen om de veiligheid van patiënten te garanderen, kan dat op kosten van bouwer Ballast Nedam International. Dat blijkt uit een brief van 18 oktober van bouwprojectmanager AT Osborne aan stichting Sona, HNO Vastgoed en Beheer en HNO Transitie en Exploitatie, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 31 oktober 2019.

Directeuren Marcel van Rosmalen en Wim Hoosemans constateren, dat verschillende onderdelen van het gebouw nog niet voldoen aan de eisen en een hoog risico vormen voor het functioneren van het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda. Het gaat dan bijvoorbeeld om medische verdeelkasten, medische aarding, de aansluiting van medische gassen en het interlock-systeem dat toegang geeft tot het gebouw en onder andere operatiekamers en de spoedeisende hulp.

Extra kritiek zijn de brandmeld- en sprinklerinstallaties. ‘Zonder goedkeuring, geen opening’, stelt het Nederlandse bedrijf dat de kwaliteit van de bouw van Hospital Nobo Otrobanda bewaakt.

Ook de bliksembeveiliging blijkt nog roet in het eten te kunnen gooien. Een nieuw systeem is ‘in ontwikkeling’, maar ‘de oude is nodig voor de verzekering’. 'Zonder goedkeuring geen verzekering en geen opening.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten