donderdag 31 oktober 2019

SLM stoot Airbus A340 twee maanden eerder af dan gepland

Focus wordt gelegd op de intrede van de Boeing 777

- Terugkerende technische issues Airbus en reputatieschade nopen directie SLM tot actie
- SLM-vluchten van en naar Amsterdam vooralsnog met ingehuurde toestellen  uitgevoerd


De directie van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft, in samenspraak met de Raad van Commissarissen, na de laatste ontwikkelingen met de Airbus A340, besloten de uitfasering van dit toestel eerder uit te voeren. 

Na de laatste A-check bleken er opnieuw technische issues te zijn met enkele motoren en was de SLM genoodzaakt met ingehuurde vliegcapaciteit de vluchten van en naar Amsterdam vertraagd uit te voeren, aldus de SLM vandaag, donderdag 31 oktober 2019, in een persbericht.

De hoge vertragingskosten, de terugkerende technische issues, reputatieschade en de druk op de uitdagende financiële positie van de SLM waren reden genoeg voor de directie om de knoop door te hakken. Het besluit is genomen de uitfasering van de Airbus twee maanden eerder dan gepland uit te voeren.

De focus wordt nu gelegd op continuering van de dienstverlening en de intrede van de B777. De trainingen tot de infasering van B777 zijn grotendeels opgestart en de certificeringsprocessen zijn gaande.

In het persbericht staat ook, dat aan het personeel werd gevraagd met vereende krachten hun schouders onder het werk te zetten om zo de vele lopende trajecten op kort termijn te kunnen realiseren.

Vanaf vandaag zullen de SLM- vluchten van en naar Amsterdam vooralsnog met ingehuurde toestellen worden uitgevoerd. De SLM werkt met man en macht aan het zo snel als mogelijk kunnen inzetten van haar eigen 'nieuwe' vliegtuig op de Mid-Atlantische route, aldus de SLM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten