donderdag 31 oktober 2019

Breeveld (DOE) wil dat Bouterse ontbrekende stukken in corruptiezaken naar procureur-generaal stuurt

Fraudedossiers nog steeds onvolledig, omdat regering informatie niet verstrekt


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) doet een dringend beroep op president Desi Bouterse om de ontbrekende stukken in corruptiezaken die in onderzoek zijn, te doen toekomen aan de procureur-generaal (pg). Dit hoort in een rechtsstaat, schrijft de volksvertegenwoordiger aan de president, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 31 oktober 2019.

De pg heeft begin deze maand publiekelijk aangegeven, dat er aanvullende informatie nodig is. Hij heeft aangegeven dat de fraudedossiers nog steeds onvolledig zijn, omdat door de regering de gewenste informatie niet is verstrekt. Het gaat hierbij om onderzoeken bij de Naschoolse Opvang, Carifesta, SMS, NVB, Telesur, SBB en SPSB. Ook in de kwestie van de aankoop van het ambassadegebouw in Parijs, ontbreken er stukken.

Op 11 maart heeft de pg via een schrijven dezelfde informatie ook verstrekt aan Breeveld. Hij heeft deze kwestie in De Nationale Assemblee aan de orde gesteld. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zei toen, dat hij deze informatie van de pg niet begreep. De pg had hem hierover niks gezegd.

Breeveld merkt op, dat de minister en andere betrokkenen in de regering gewoon ervoor moeten zorgen dat de opgevraagde informatie aan de pg wordt verstrekt.

'Helaas wordt het voor de Surinaamse samenleving steeds duidelijker, dat de intentie om corruptie te bestrijden, zoals bij uw aantreden in 2010 door u aangekondigd, op deze wijze geen effect sorteert. Verdachten gaan op deze manier straffeloos verder, terwijl de Surinaamse Staat voor miljoenen wordt benadeeld. Het daadwerkelijk inhoud geven aan de zogenoemde kruistocht tegen corruptie en het tegengaan van verkwanseling van staatsmiddelen, blijft daardoor uit', schrijft Breeveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten