donderdag 31 oktober 2019

Oud-minister Jamaloodin moet zijn celstraf van 28 jaar op Curaçao uitzitten

'Jamaloodin arriveert donderdag 31 oktober op Curaçao'


George Jamaloodin moet zijn celstraf van 28 jaar op Curaçao uitzitten. Wanneer hij naar Curaçao wordt overgebracht, wil het Openbaar Ministerie - juist uit veiligheidsoverwegingen - niet prijsgeven, maar advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran meldt, dat zijn cliënt vandaag, donderdag 31oktober 2019, op Curaçao aankomt, aldus het Antilliaans Dagblad.

Het Openbaar Ministerie (OM) stuurde gisteren naar aanleiding van berichtgeving in de lokale media een officiële verklaring uit waarin werd aangegeven dat het uitgangspunt is dat personen die op Curaçao een strafbaar feit hebben begaan en ook op Curaçao zijn veroordeeld, hier hun straf moeten uitzitten.

Hetzelfde geldt ook voor personen die ervan verdacht worden op Curaçao een strafbaar feit te hebben begaan en in voorlopige hechtenis zitten, in afwachting van de behandeling van hun strafzaak. Dit kan anders zijn indien wegens veiligheidsoverwegingen plaatsing in een andere inrichting binnen het Koninkrijk nodig wordt geacht, aldus het OM.

'Ook voor de heer Jamaloodin geldt dat hij naar Curaçao zal worden overgebracht en geplaatst zal worden in een detentiecentrum op het eiland, op het moment dat de situatie dat toelaat.'

George Jamaloodin, oud-minister van Financiën ten tijde van het kabinet-Schotte, werd op 16 augustus van dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten