woensdag 17 juli 2019

Personeel Stichting Bosbeheer en Bostoezicht, SBB, legt het werk neer

Van Amerikaanse dollars in Srd's omgezet salaris nog steeds op grond van koers in 2015 vastgesteld


Nauwelijks twee dagen nadat het actievoerend personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Telesur en de Douanedienst het werk volledig hervat hebben, is het nu de beurt aan personeel van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Dat personeel heeft woensdagochtend 17 juli 2019 het werk volledig neergelegd uit ontevredenheid over de salarisuitbetaling. 

Enkele werknemers vertellen aan de redactie van Waterkant.Net, dat het salaris is vastgesteld in Amerikaanse dollars en wordt uitbetaald in Srd met de tegenwaarde. Afgesproken is dat de bankkoers gehanteerd wordt voor de uitbetaling. Echter wordt sinds 2015 nog steeds de koers van Srd 3.35 gehanteerd voor de Amerikaanse dollar.

'De regering werkt niet met een oude koers, dus waarom moeten wij genoegen nemen daarmee? Wij hebben het lang volgehouden, maar nu is het meer dan genoeg. Wij hebben er recht op, dus zullen nu hard ervoor strijden', aldus de werknemers.

Naar zeggen van de werknemers heeft de bond vaak bij de directie aan de bel getrokken over deze kwestie. Er komt echter maar geen verandering en nu is de maat vol. Het werk is volledig neergelegd en het is nu wachten op de directie om gedwongen aan tafel te zitten om een oplossing te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten