woensdag 17 juli 2019

Minister Misiekaba waarschuwt samenleving in droge tijd voorzichtig te zijn

(Bron foto: NII)
'Iedereen moet de voorlichtingscampagne van de brandweer nauwlettend volgen'

'Verbrandt geen gras en vuil en laat kleintjes niet alleen thuis'


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) roept vandaag, woensdag 17 juli 2019, via het Nationaal Informatie Instituut (NII) de samenleving op om met het oog op het naderen van de grote droge tijd, voorzichtigheid in acht te nemen. Hij stelt, dat iedereen de voorlichtingscampagne van de brandweer nauwlettend moet volgen. Hij raadt burgers af om geen gras en vuil te verbranden. 

Ook adviseert hij ouders en verzorgers om kleintjes niet alleen thuis te laten.

Misiekaba woonde afgelopen zaterdag de begrafenis bij van de 2-jarige Delvano Eind, die op 2 juli bij een woningbrand is omgekomen.

De bewindsman heeft gisteren eveneens de uitvaart van Teshiro, Trushon, Jayden en Jelaini van Hetten die tijdens een woningbrand ook op 2 juli het leven hebben gelaten, bijgewoond. Tijdens de uitvaartdienst, die in NDP-centrum Ocer werd gehouden, was het voor familie en vrienden moeilijk om hun emoties te bedwingen. Na een woord van bemoediging van de geestelijke trok de stoet naar de begraafplaats Hodi Mihi Cras Tibi, waar het viertal aan de schoot der aarde werd toevertrouwd.

Minister Misiekaba zei, dat hij zich sterk maakt om een fonds in het leven te roepen dat ervoor moet zorgen dat bij dergelijke calamiteiten snel hulp kan worden geboden. Hij zal dit in regeringsverband verder bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten