woensdag 17 juli 2019

Ondanks verbod worden in kustwateren Bonaire nog steeds haaien gevangen - 'Shark finning' op Bonaire...

(Bron foto: Stinapa)
Stinapa: 'Alle soorten haaien en manta's in Boneriaanse wateren zijn beschermde diersoorten'


Het is Stinapa - Stichting Nationale Parken Bonaire - opgevallen dat er nog steeds op haaien gevist wordt. Sinds 10 oktober 2010 zijn haaien per wet beschermd in Bonairiaanse wateren.

Stinapa heeft informatie ontvangen, dat er hedendaags nog steeds op haaien gevist wordt in Boneriaanse wateren, zo meldt de organisatie woensdag 17 juli 2019 op haar Facebook-pagina.

Stinapa wil wijzen op het feit,dat haaien wettelijk beschermd zijn en het ten strengste verboden is om op haaien en manta's te vissen en/of te kopen. Alle soorten haaien en manta's in Boneriaanse wateren zijn beschermde diersoorten per lokale en internationale wetten.

De reden voor deze wereldwijde bescherming is, omdat deze met uitsterven bedreigd worden. Dit komt voornamelijk door industriële overbevissing waarbij de haaien alleen voor hun vinnen gevangen worden en daarna weer terug in het water gegooid worden om vervolgens dood te gaan. De haai is een zeer belangrijke diersoort die het zeeleven in balans en gezondheid houdt.

Met het verwoesten van de populatie verwoesten we ook de oceaan en ons eco-systeem waarvan we leven. Stinapa wil er nogmaals op wijzen, dat het tegen de wet is om op haaien te vissen en/of te verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten