woensdag 17 juli 2019

Chinees (37) aangehouden op J.A. Pengelluchthaven met illegaal verkregen Surinaams paspoort

Verdachte op 25 juni in Suriname gearriveerd en enkele dagen later al in bezit Surinaams paspoort


De Militaire Politie heeft woensdag 10 juli een 37-jarige Chinees aangehouden op de J.A. Pengelluchthaven. Y. H. die naar Trinidad wilde afreizen is aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting, zo bericht het Korps Politie Suriname pas woensdag 17 juli 2019.

H. bezat een geldig Surinaams paspoort en identiteitsbewijs (E-id), die hij vermoedelijk heeft verkregen na overlegging van valse of vervalste documenten. De man is op 25 juni in Suriname gearriveerd en enkele dagen later was hij al in het bezit van een Surinaams paspoort en identiteitsbewijs.

Hij is door de Militaire Politie overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is H. in verzekering gesteld. Het paspoort en identiteitsbewijs zijn in beslag genomen.

Hij is overigens niet de eerste Chinees die betrapt is op het willen afreizen met een Surinaams paspoort en identiteitsbewijs, die vermoedelijk op illegale manier zijn verkregen. De afdeling Fraude is inmiddels bezig met een diepgaand onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten